Webáruház termékadatainak automatizálása

A projekt részletei

Élelmiszereket forgalmazó ügyfelünk keresett meg azzal a problémával, hogy az új termékeikhez nem kapnak képeket, leírást, és részletes paramétereket. Szerették volna, ha egy új termék feltöltése után automatikusan megjelenik hozzá minden szükséges adat.

Technológiák

PHP logó
PHP
MySQL logó
MySQL
Unas logó
Unas webáruház
API logó
API Interfész

Megvalósítás

Első körben a gyártói oldalakról próbáltunk használható információt szerezni, de ott sem volt elérhető kép és leírás. Néhány szolgáltató után a Nielsen Brandbank terméke mellett kötöttünk ki, ők a megfelelő terjedelemben szolgáltatták a legtöbb termékről a hasznos információkat. Így az elkészült szoftver minden hajnalban az UNAS webáruház meglévő és új termékeit térképezi fel, majd hozzájuk keres leírásokat, képeket, súly és egyéb adatokat. Az elérhető információk alapján egy kb A4-es oldalnyi termékleírást generál a szoftver az egyes termékekhez, kalóriatáblázattal.

A projekt életútja

A szoftver azóta több ezer termék leírását készítette el, jelenleg is aktívan támogatja ügyfelünket, ezzel heti több óra munkát megspórolva neki.

További munkáink

Turisztikai folyamatok optimalizálása

Turisztikai folyamatok optimalizálása

Gyakran előforduló probléma a vállalkozások életében, amikor egy feladatot naponta újra és újra manuálisan kell elvégezni. Ezen feladatok optimalizálásáról ejtünk pár szót.

Ügyviteli szoftver integrálása több webáruházba

Serpa ügyviteli rendszerbe integráltunk 5 Unas webáruházat országonként, külön termékpalettával, árakkal, akciókkal.
Sportszer

Sportszergyár folyamatainak automatizálása

Ügyfelünk igazán nyitott volt az automatizálásnak, aminek köszönhetően havonta közel 500 órányi manuális munkát spórol meg. Ennek részleteiről írunk.