Google alapú termékadat gyűjtés

A projekt részletei

Partnerünk dinamikusan fejlődő webáruházához a beszállítók nem tudtak biztosítani termékképeket és leírásokat, így ezt manuálisan, a gyártó weboldaláról kellett összegyűjtenie. Erre szeretett volna egy automatizmust, amely az újonnan bekerült termékek képét és leírását befrissíti.

Technológiák

PHP logó
PHP
MySQL logó
MySQL
Unas logó
Unas webáruház

Megvalósítás

Első körben igyekeztünk találni egy szolgáltató, aki havi díjas rendszerben szolgáltatni tudná a termékek adatait, azonban kiderült, hogy ezzel a termékkörrel az ismertebb adatbankok nem foglalkoznak. Ez alapján a megoldás egy egyedi szoftver lett, amely a gyártói oldalak listáján keres a Google-ben termékadatok és képek után, a kapott adatokat pedig azonnal feltölti az Unas webáruházba. Az egyes weboldalak különböző struktúrában szolgáltatják az adatokat, ezért a szoftver először megtanulja a struktúrát, majd el tudja menteni a kívánt információkat.

A projekt életútja

A szoftver közel 30 gyártó oldalát tanulmányozta, így egyre több termék adatát tudja biztosítani ügyfelünknek. Az automatizáció havonta körülbelül 40 órát takarít meg partnerünk számára.

További munkáink

Online piactér összeköttetés – Mirakl integráció

Ügyfelünk a saját termékeit szerette volna megjeleníteni egy online piactéren, erre készítettünk automatizációt.

Google alapú termékadat gyűjtés

Ismerős probléma, amikor a webshopod termékeihez nincsenek megfelelő képek, leírások? Erre nyújtott megoldást ez az automatizáció.
Egyedi raktárszoftver fejlesztés

Egyedi raktárszoftver fejlesztés

Hogyan alakítható át a papír alapú bevételezési folyamat modern, telefon kamerájával végezhetővé? Ezt és ennek követelményeit részletezzük az alábbi cikkünkben.