Kimutatás-készítés egységesítése és automatizálása

A projekt részletei

Elektronikai cikkeket forgalmazó partnerünk a folyamatos bővülésének köszönhetően egyre több szállítóval állt kapcsolatban, az egyes szállítókhoz tartozó adatok pedig különböző rendszerekben voltak tárolva, illetve Excel táblákban. Szállítói e-mailek küldésekor a különböző forrásból származó adatokon eltérő műveleteket kellett kézzel elvégezni, majd leválogatni bizonyos feltételek szerint külön fájlokba, végül pedig e-mailben kiküldeni.

Technológiák

Excel logó
Excel
VBA macro logó
VBA
Microsoft SQL Server logó
SQL

Megvalósítás

Az első lépésként sztenderdizáltuk az adatok forrását, így minden szállítót bevezettünk a meglévő vállalatirányítási rendszerbe. A szállítói e-mailek folyamatát teljes egészében Excelben valósítottuk meg. Közvetlen kapcsolatot hoztunk létre a vállalatirányítási rendszerrel, így Excelből kinyerhetővé váltak a lekérdezések. A következő lépés az e-mailek tartalmának és formájának sztenderdizálása volt, ennek köszönhetően könnyedén automatizálhatóvá vált az adatfeldolgozás és kiküldés. A kinyert adatokra elkészítettük az automatizmust, amely fájlokba rendezi a meghatározott feltételek alapján az adatokat, formázza és átalakítja, végül az elkészült fájlokat a megfelelő címzetteknek elküldi e-mailben.

A projekt életútja

A sztenderdizálás partnerünkkel közösen 3 munkanap alatt történt meg, míg az adatlekérés lefejlesztése további 3 munkanapot igényelt. Az adatfeldolgozás, e-mail küldés és a felhasználói felület kialakítása 8 munkanap alatt történt meg. A projekttel összesen havi 60 munkaórányi manuális munkát takarított meg partnerünk. A VBA program úgy készült el, hogy a későbbiekben lehetővé tegye további szállítói folyamatok automatizálását.

További munkáink

Google alapú termékadat gyűjtés

Ismerős probléma, amikor a webshopod termékeihez nincsenek megfelelő képek, leírások? Erre nyújtott megoldást ez az automatizáció.

Ügyviteli szoftver integrálása több webáruházba

Serpa ügyviteli rendszerbe integráltunk 5 Unas webáruházat országonként, külön termékpalettával, árakkal, akciókkal.
Elektronikai cikkek

Kimutatás-készítés egységesítése és automatizálása

Ismerős az, amikor ahány partner, annyiféle kommunikációs csatorna, e-mail minta, fájlformátum? Erre mutatunk pár lehetőséget a bejegyzésben.