Turisztikai folyamatok optimalizálása

A projekt részletei

A projekt célja egy turisztikai vállalat folyamatainak optimalizálása volt, ahol az egyes reportok több forrásból tevődtek össze, majd további manuális lépésekre volt szükség Excelben, hogy elkészüljenek a végleges kimutatások. Az emberi hibázás kockázata magas volt, ami sok plusz munkát jelentett. Szükség volt tehát egy optimálisabb folyamatra, amely során nem kell manuális lépéseket elvégezni.

Technológiák

Excel logó
Excel
VBA macro logó
VBA
Microsoft SQL Server logó
SQL

Megvalósítás

Az átalakítás a használt vállalatirányítási rendszer megvizsgálásával kezdődött. A kiexportálható reportok nagyon kevés információt tartalmaztak, amihez mindenképp manuálisan kellett volna hozzátenni a hiányzó részeket. A vállalatirányítási rendszer nem tartalmazott semmiféle reportkészítési lehetőséget, ezért egyéb lehetőségeket kellett keresnünk. A legjobb megoldásnak az SQL lekérdezés tűnt, így elkészítettük a szükséges reportokhoz kellő SQL-eket. Ennek köszönhetően már rendelkezésre állt egyszerre minden szükséges adat, valamint a korábban Excelben végzett plusz számításokat is implementálni tudtuk az SQL lekérdezésekbe. A végeredmény egy automatikusan futó folyamat, ami naponta elkészíti a kívánt fájlokat emberi beavatkozás és hibázás nélkül.

A projekt életútja

A projekt előkészítése valamint a használt rendszer megvizsgálása 3 munkanapot vett igénybe, míg a reportok fejlesztése és tesztelése további 8 munkanapot igényelt. Az eredeti folyamatok elkészítésében 3 dolgozó vett részt, az optimalizálást követően pedig már nincs szükség arra, hogy ezzel töltsék a reggelük egy részét. Partnerünk becslése szerint hárman összesen 2 órát töltöttek ezen reportok elkészítésével napi szinten, így havonta 40 munkaórát takarított meg a vállalat.

További munkáink

Ügyviteli szoftver integrálása több webáruházba

Serpa ügyviteli rendszerbe integráltunk 5 Unas webáruházat országonként, külön termékpalettával, árakkal, akciókkal.

Unas webáruház rendelés automatizálása

Közel 10 darab webáruház, amelyekbe folyamatosan érkeznek a megrendelések. Már-már kezelhetetlen volt, de az automatizáció segített.

MiniCRM integráció

Tharanis ügyviteli szoftverhez készítettünk MiniCRM integrációt